IBC in een notendop

De Ieperse Badmintonclub vzw (afgekort IBC vzw) bestaat reeds sedert 1986 en is aangesloten bij Badminton Vlaanderen. De eerste jeugdtrainingen werden gestart in 1999. We tellen ongeveer 160 leden. Deze zijn mooi verdeeld tussen jeugd en volwassenen.

Geïnteresseerden mogen vrijblijvend een tweetal keer komen spelen.

…voor de volwassenen

  • Als er voldoende geïnteresseerden zijn, worden er initiatielessen georganiseerd, waarin de basisslagen van het badminton aangeleerd worden. Geïnteresseerd? Stuur mail naar info@iepersebc.be
  • Om zo veel mogelijk leden in contact te brengen met elkaar, wordt er enkele keren per jaar een dubbeltornooi ingericht tijdens de speeluren. Mede- en tegenspelers worden steeds gewisseld en bepaald door loting.
  • We bieden badmintonplezier voor alle soorten spelers. Het grootste deel van de leden speelt recreatief. Ook hebben we diverse competitieteams, die op verschillende niveaus aan interclub deelnemen.

Speeluren

Wanneer?Waar?
Dinsdag van 20u30 tot 22u30 
Donderdag van 20u tot 22u 
Zondag van 9u30 tot 12
Sporthal 1

…voor de jeugd

  • We hebben een goed uitgebouwde jeugdwerking met trainingen gegeven door gediplomeerde en ervaren trainers.
  • Ongeacht de leeftijd kan er gestart worden met de jeugdtrainingen. Er wordt getraind in diverse groepen en deze worden ingedeeld volgens het spelniveau.
  • Jong geleerd is oud gedaan. Al een aantal jaar worden speciale lessen voorzien voor kinderen tussen 6 en 9 jaar (eerste, tweede en derde leerjaar): MINIBAD. Minibad is badminton op een kleinere schaal. Er wordt gespeeld op een kleiner veld, met een verlaagd net, en met kleinere rackets (deze worden door de club voorzien). 

Speeluren

Wie?Wanneer?Waar?
Groep 2 &
Groep 3
Dinsdag van 19u tot 20u30
Zaterdag van 10u30 tot 12u30
Sporthal 1
Sporthal 2
Groep 4Dinsdag van 20u30 tot 22u
Zaterdag van 10u30 tot 12u30
Sporthal 1
Sporthal 2
Groep 1 &
Minibad
Zaterdag van 9u tot 10u30Sporthal 2

Er wordt niet getraind tijdens schoolvakanties. De kalender van de training kan hier raadplegen.

Onze jeugd wordt gestimuleerd om deel te nemen aan de KW-cups. Dit zijn toernooien voor jeugdspelers, ingericht door diverse clubs. Meer info kan je hier vinden.