IBC in een notendop

De Ieperse Badmintonclub vzw (afgekort IBC vzw) bestaat reeds sedert 1986 en is aangesloten bij Badminton Vlaanderen. De eerste jeugdtrainingen werden gestart in 1999. We tellen ongeveer 160 leden. Deze zijn mooi verdeeld tussen jeugd en volwassenen.

Geïnteresseerden mogen vrijblijvend een tweetal keer komen spelen. Dit geldt zowel voor de recreatieve momenten als voor de jeugdtrainingen.

…voor de volwassenen

  • Als er voldoende geïnteresseerden zijn, worden er initiatielessen georganiseerd, waarin de basis-slagen van het badminton aangeleerd worden. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar info@iepersebc.be
  • Enkele keren per jaar wordt er een dubbeltornooi ingericht tijdens de speeluren, zowel voor de uitdaging als voor het sociaal aspect. Mede- en tegenspelers worden steeds gewisseld en bepaald door loting.
  • We bieden badmintonplezier voor spelers van elk niveau. Het grootste deel van de leden speelt recreatief. Daarnaast hebben we diverse competitieteams (dames, heren en gemengd), die op verschillende niveaus aan de West-Vlaamse interclub-competitie deelnemen.

Speeluren

Wanneer?Waar?
Dinsdag van 20u30 tot 22u30 
Donderdag van 20u tot 22u 
Zondag van 9u30 tot 12
Sporthal Minneplein

…voor de jeugd

  • We hebben een goed uitgebouwde jeugdwerking met trainingen gegeven door gediplomeerde en ervaren trainers.
  • Ongeacht de leeftijd kan er gestart worden met de jeugdtrainingen. Er wordt getraind in diverse groepen en deze worden ingedeeld volgens het spelniveau.

Speeluren

Wie?Wanneer?Waar?
Groep 2 &
Groep 3
Dinsdag van 19u tot 20u30
Zaterdag van 10u30 tot 12u30
Minneplein
Minneplein
Groep 4Dinsdag van 20u30 tot 22u
Zaterdag van 10u30 tot 12u30
Minneplein
Minneplein
Groep 1Zaterdag van 9u tot 10u30Minneplein

Er wordt niet getraind tijdens schoolvakanties. De kalender van de training kan hier raadplegen.

Onze jeugd wordt gestimuleerd om deel te nemen aan de jeugdcups. Dit zijn toernooien voor jeugdspelers, ingericht door diverse clubs. Meer info kan je hier vinden.